חשש לקשיים בקבלת טופס 4 ברמת בית שמש ג'

בצעד נדיר הודיעה חברת נתיבי ישראל הודיעה לחברת התשתיות י.ד ברזאני על סילוקה מפרויקט ההפרדה המפלסית בכביש 38 * מדובר בעיכוב של לכל הפחות חצי שנה, מה שעלול לעורר קשיים בקבלת טופס 4 ברמב"ש ג-2

חברת נתיבי ישראל הודיעה לחברת התשתיות י.ד ברזאני על סילוקה מפרויקט ההפרדה המפלסית בכביש 38, שהיקפו כ–200 מיליון שקל, בשל דחיות ועיכובים שנגרמו עקב תכנון הקבלן.
 
המהלך החריג, המכונה "סילוק יד", הוא חמור ביותר ומבוצע לעתים רחוקות. במסגרת הפסקת ההתקשרות עם הקבלן יופסקו העבודות, ובנתיבי ישראל אף שוקלים לחלט את הערבות של הפרויקט ולתבוע את הקבלן בבית המשפט. ייתכן כי הפרויקט יבוצע בידי הזוכה במקום השני במכרז, או שיפורסם מכרז חדש לגמרי, כך חושף היום המגזין הכלכלי 'דה-מרקר'.
 
החלק הצפוני של כביש 38, בין בית שמש למחלף שער הגיא בכביש מס' 1, עובר שדרוג והרחבה כדי לשפר את הבטיחות בו ולהגביר את קיבולתו, דבר שיאפשר גם בנייה של אלפי יחידות דיור חדשות בבית שמש. עיכוב בסלילת כביש זה עלול לגרום לאיחורים בקבלת טופס 4 לדירות ברמת בית שמש ג.
 
מנתיבי ישראל נמסר בתגובה: "התנהלותו התמוהה של הקבלן לא הותירה לחברה כל ברירה מלבד הוצאתו מהפרויקט, ללא דיחוי נוסף. הדחיות והעיכובים שנקט הקבלן בחודשים האחרונים גרמו לפגיעה בפרויקט בעל חשיבות חברתית גבוהה, הן במאבק בתאונות דרכים והן במאמץ הלאומי להקמת אלפי יחידות דיור, שהרחבת הכביש הוא תנאי להקמתן. החברה תפעל ללא דיחוי להשלמת הפרויקט בנסיון לצמצם את הנזק שנגרם על ידי הקבלן".
 

כתיבת תגובה