האדמו"ר שמוביל את מהפכת הדיור החרדית

לפני כשלושים וחמש שנה חולל האדמו"ר מבעלזא מהפכה בתחום הדיור כששלח את חסידיו לאשדוד, אז עיר דרומית לא מפותחת, וכעת חוזר האדמו"ר על צעד זה כששולח את חסידיו להר יונה

אם נסתכל לאחור במבט היסטורי, האדמו"ר מבעלזא היה אחד האדמו"רים שהובילו לפני כשלוש וחמש שנה את הקו של מגורים מחוץ לאוטוריטה החרדית שהתרכזה באותם ימים בירושלים ובני ברק.
 
מחירי הדירות הרקיעו שחקים, הורים התמוטטו תחת הנטל, אולם אף אחד לא העז לשלוח את הילדים לגור מחוץ לירושלים ובני ברק. זה היה טאבו של ממש.
 
מי ששברו את המוסכמה הזו היו שני אדמו"רים: האדמו"ר ה'לב שמחה' זצ"ל, ויבלחט"א האדמו"ר מבעלזא, ששלחו קבוצה של אברכים לגור באשדוד, אז ארץ לא זרועה, מה ששבר לראשונה את הסטיגמה שהיתה מקובלת במשך שנות דור של מגורים רק בבני ברק וירושלים.
 
אחרי פריצת הדרך ההיסטורית, היה קל יותר להקים את הערים החרדיות ביתר עילית, מודיעין עילית, אלעד בית שמש ועוד. ברגע שהפנימו כי ניתן להתגורר מחוץ לירושלים ובני ברק, כבר היה קל יותר לשכנע את הדור הצעיר ללכת לגור באותן ערים. 
 
המהלך הנוכחי שמוביל האדמו"ר מבעלזא כשקיבל את ההחלטה לשלוח את חסידיו להר יונה, שווה ערך למהפכה ההיסטורית שחולל לפני כשלושים וחמש שנה כששלח את חסידיו לאשדוד.
 
 
 רואה למרחוק
 
כיום בהר יונה, כמו באשדוד באותם ימים, לא מתגוררות כמעט משפחות חרדיות; הר יונה מורחקת יחסית מהריכוזים החרדיים כיום, בדיוק כמו אשדוד של אותם ימים – אך האדמו"ר בראיה למרחוק החליט לשלוח לשם את חסידיו ובכך נתן את האות כי הר יונה תהיה שכונה חרדית גדולה שיכולה להתפתח עוד ועוד.
 
לא מעט בעלי אינטרסים ניסו להניע את האדמו"ר מצעדו זה, אך לאחד שהאדמו"ר קיבל את ההחלטה, החסידים יישרו מיד קו עם זה. אין ספק כי מדובר באחת ההחלטות המשמעותיות שקיבל האדמו"ר ויהיו לכך השלכות משמעותיות לשנים ארוכות 

 ארכיון: ר' מרדכי גליק ירושלים
 

כתיבת תגובה