באר שבע מלאה בקניונים אך גרועה לעסקים

ממחקר שערכה חברת דן אנד ברדסטריט עולה כי בשנת 2017 נסגרו בבאר שבע יותר עסקים מאשר אלו שנפתחו, לטענת החוקרים הסיבה המרכזית היא ריבוי שטחי המסחר בעיר.

באר שבע עיר הקניונים shutterstock

באר שבע לא טובה לעסקים: מחקר שערכה חברת דן אנד ברדסטריט מראה כי בערים הגדולות (מעל 200 אלף תושבים), חלה עליה בכמות העסקים בשנת 2017, למעט בבאר שבע, שם נרשמה ירידה של 198 עסקים, היות וכמות העסקים שנסגרו היתה גבוהה מכמות העסקים שנפתחו. נתון מפתיע שעולה מהמחקר הוא שפתח תקווה מציגה את אחוז הגידול הגבוה ביותר בפתיחת עסקים בשנה האחרונה יחד עם ירושלים מבין הערים הגדולות. העיר עם תוספת העסקים המשמעותית ביותר היא ת"א-יפו עם 2,648 עסקים שנוספו, מספר כמעט זהה לסכום הכולל של העסקים שנוספו בכל יתר הערים הגדולות. תוספת העסקים בעיר ירושלים, גם היא משמעותית מאוד עם 1,655 עסקים שנוספו ואחריה פתח תקווה עם 511 עסקים שנוספו.

באר שבע שידועה כעיר הקניונים דווקא בלטה לרעה בכך שבשנת 2017 נפתחו בה רק 899 עסקים ואילו נסגרו 1097. הירידה בכמות העסקים בבאר שבע נבעה למומחי  דן אנד ברדסטריט בעיקר מהתגברות התחרות בענפי המסחר, שנוצרה מהתפתחות המטרז' המסחרי בעיר בשנים האחרונות. גם במונחי פתיחות עסקים, בבאר שבע נפתחו הכי פחות עסקים מבין הערים הגדולות.

נתון נוסף שעלה במחקר הוא כי סך העסקים הפעילים בערים במגזר החרדי עומד על 20,746, וסך תוספת העסקים במגזר החרדי היא חיובית עם גידול של 1,322 עסקים.

צח ברקי סמנכ"ל בכיר, מנהל אגף כלכלה מידע ומחקר בדן אנד ברדסטריט אומר כי מצב הכלכלה הישראלית הוא טוב מאוד, וקיים קשר חיובי בין קצב התפתחות העסקים ורמת הסיכון שלהם, לבין הרמה הסוציו אקונומית באותה עיר. השתלבות האוכלוסייה החרדית בשוק העבודה מייצרת מגמות חיוביות מאוד ביחס לעסקים במגזר זה. תוספת העסקים במגזר היא משמעותית ואנחנו מעריכים שמגמה זו תימשך ככל שהמגזר החרדי ישתלב יותר ויותר בשוק העבודה.

כתיבת תגובה