נתניהו: בישראל למעלה מ-300 מרכזי מחקר ופיתוח בינלאומיים

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש עם יושבי ראש ומנכ"לים של חברות כלכליות גדולות בוועידת מינכן לביטחון. נתניהו: "תפקידי, כראש ממשלה הוא להקל עליכם להגיע ולעשות עסקים".

ראש הממשלה בנימין נתניהו נושא דברים בוועידת הביטחון במינכן. צילום עמוס בן גרשום לע''מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו השתתף בארוחת צהריים עם יו"רים ומנכ"לים של חברות כלכליות גדולות במסגרת ועידת מינכן לביטחון. בפגישה השתתפה גם יו"ר קרן המטבע הבינ"ל כריסטין לגארד. בין החברות שהשתתפו: דויטשה טלקום, ריית'און, מיקרוסקופ, BMW, AGCO.

רה"מ ציין בפני פורום זה כי בתוך 70 שנה בלבד, ישראל הפכה למובילה עולמית בהגנת סייבר, טכנולוגיה פיננסית ותחבורה חכמה. עוד אמר כי כלכלת ישראל משגשגת תודות למדיניות כלכלית אחראית.

רה"מ נתניהו קרא לחברות לבקר בישראל, לבחון אפשרויות השקעה בחברות טכנולוגיות ישראליות ולהצטרף לשורה ארוכה וגדלה של חברות רב-לאומיות שפתחו מרכזי מחקר ופיתוח בישראל.

רה"מ נתניהו: "העתיד שייך לאלה שמחדשים. החדשנות מגיעה מהמפגש של נתוני עתק, בינה מלאכותית וקישוריות. הדבר מייצר תעשיות חדשות, ואנו אוחזים בעתיד במהירות רבה. ישנו תנאי אחד, ישנם בישראל למעלה מ-300 מרכזי מחקר ופיתוח רב לאומיים, חלקם מיוצגים באולם זה, אם אתם לא נמצאים שם, אני באמת חושב שזה האינטרס המשותף שלנו שתהיו שם.

תפקידי כראש ממשלה ארבע פעמים וכשר אוצר גם כן, הוא להקל עליכם להגיע ולעשות עסקים. אימצנו, בייחוד במהלך עשרים השנים האחרונות ובייחוד בתקופה שהייתי שר אוצר, רפורמות גדולות כדי להפוך את ישראל לידידותית לעסקים, להפוך אותה לכלכלה פחות בירוקרטית.

להלן התוצאות: התמ"ג לנפש עלה, כפי שאתם יודעים, והוא עלה באופן די משמעותי ומהר יותר מאשר ברוב המדינות. בתוך כמה שנים אנו מצפים לעבור את יפן, לא נראה לי שזה ייקח יותר משלוש או ארבע שנים. יש לנו גידול משמעותי באוכלוסייה ואני חושב שזה מייצר אופטימיות. המספר החשוב ביותר הוא החוב ביחס לתמ"ג. הוא ירד מכ-100% מתחילת שנות האלפיים לכ-60% כעת. והוא ממשיך לרדת כל הזמן. וכפי שאתם יודעים, זאת תנועת מספריים בהשוואה למה שקרה ברוב מדינות ה-OECD.

האיום הגדול ביותר הוא לא השליטה בהוצאה הממשלתית. אנחנו שולטים בה, אנחנו מחוקקים אותה. כך גם מיסוי. אנחנו מורידים את שיעורי המס, ותודות לנשיא טראמפ, אנחנו הולכים להוריד אותם עוד יותר. עלינו להיות מאוד תחרותיים, לא רק בשיעורי מס נומינליים לתאגידים ואנשים פרטיים, אלא גם בשיעורים הממשיים שמשקיעים זרים נכנסים, אנחנו רוצים להיות נמוכים כמו כל האחרים, וזה די נמוך, כ-6 אחוזים. אבל אם נצטרך, נוריד את זה לקרקע. ואנחנו עושים את מה שאני אומר".

כתיבת תגובה