"לא יעלה על הדעת שמשרד הבינוי נותן הערכות, ואז הלמ"ס, ואז השמאי"

כך אמר ניסים בובליל, נשיא התאחדות בוני הארץ שסבור שצריך להקים מסד נתונים אחד * ח"כ אלי כהן מ'כולנו': "נראה את ההשפעה של הפעולות שלנו רק בעוד חצי שנה מהיום"

ניסים בובליל | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

"רצוי שממשלת ישראל תקבל החלטה ותבנה מסד נתונים אחד. לא יעלה על הדעת שמשרד הבינוי נותן הערכות, ואז הלמ"ס, ואז השמאי. ההפרשים הדרמטיים גורמים לבלבול בקרב הציבור הרחב. לא יתכן שבמשך שנים הנתונים סותרים כל כך אחד את השני. צריך שגורם אחד יגיד מה קורה בענף", כך אמר ניסים בובליל, נשיא התאחדות בוני הארץ בכנס של עמותת האדריכלים המאוחדים בישראל.

אוהד דנוס, יו"ר לשכת שמאי המקרקעין, אמר בהקשר זה: "אני מסכים עם ניסים בובליל שכולם משתמשים באותו מסד נתונים, ועם זאת מגיעים לתוצאות שונות. כמו שנותנים לחזאי לחזות את מזג האוויר, אני חושב שהיחידים שיכולים לנתח את הענף הם השמאים. חייבים לטפל בזה ועד כה לא נפלנו על אוזניים קשובות. אנו סבורים שהשמאי הממשלתי הוא היחיד שצריך לעסוק בזה".

ח"כ אלי כהן, יו"ר ועדת הרפורמות בכנסת, התייחס להודעה של משרד האוצר מהשבוע שעבר להקים 3 ועדות ערר חדשות לתכנון ולבנייה, במטרה לקדם אישורים לתוכניות בנייה. הוא חשף כי הוחלט שהמינויים בוועדות הערר יבוצעו לתקופה מוגבלת בלבד. "נגמר העידן שבו מינוי כזה הוא לשנים ארוכות. אנחנו נבחן את הביצועים של הוועדות ומי שלא יתפקד לא יהיה שם", אמר כהן.

כהן אף התייחס לנתוני השמאי הממשלתי. "אני לא מתרגש מהם. נראה את ההשפעה של הפעולות שלנו רק בעוד חצי שנה מהיום. כל חודש יפתחו מכרזים של בין 3,000-4,000 יחידות דיור, ונראה את ההשפעה כאשר לקבלנים יהיו היתרי בנייה. אנו נמכור במכרזי מחיר למשתכן בראשון לציון במחירים של 1.1-1.2 מיליון שקל לדירה", הוא הדגים.

לדבריו, "אם נוצרת ציפייה בשוק הנדל"ן שהמחירים יירדו, התוצאה בשטח היא שהרוכשים לא קונים, הקבלנים לא בונים ו-40 אלף זוגות ממשיכים להתחתן כל שנה. זה מתנפץ בפנים שלנו ואנו משלמים זאת בריבית. אנו רוצים שהקבלנים ימשיכו לבנות – אם נבנה יותר אז יעבדו יותר, יקנו יותר ובאמצעות הכנסות עקיפות ממיסים הכסף יחזור למדינה".

תמונה: פלאש90 יונתן זינדל

כתיבת תגובה