המועמדים מתחרים: מי יניס את החרדים מהפארקים

לא ייאמן: המועמדים לראשות העיר גבעת שמואל מתחרים ביניהם מי יהיה יצירתי יותר כיצד לסלק את החרדים מהפארקים בעיר • פתיחת מתקנים בברקוד ביישומון בלבד • גביית תשלום סמלי, הצבת פקחים, עתירה משפטית ועוד אינספור רעיונות יצירתיים • מביש

החרדים באים. אילוסטרציה: פארק מודיעין | צילום: יוסי זמיר, פלאש 90

מה יכול להיות יותר סנסציוני מגירוש החרדים מהפארקים, כדי לגרום למועמדים להיות אהובים על הבוחרים? עבור עיתונאים, זו לא שאלה. עבור יועצי הסברה ותקשורת של נבחרי ציבור המתמודדים על לב הבוחר – זו גם לא שאלה.

אי לכך, אפשר לסנגר באווירת אלול – כי לא שנאת חרדים טהורה חלילה, אלא תאוות רייטינג בלבד היא שגרמה לאתר מקומי באזור גבעת שמואל, לערוך פרויקט תחת הכותרת (שאת חלקה חתכנו משום כבוד האכסניה) כיצד תתמודדו עם החרדים שמגיעים לגבעת שמואל הציג אתר 'אונו ניוז' בפני המועמדים המתמודדים לראשות עיריית גבעת שמואל את שאלת השבוע: כיצד תתמודדו עם החרדים שמגיעים לגבעת שמואל, במסגרת מה שמכונה שם פרויקט אונו ניוז – בחירות 2018, התושבים שואלים המועמדים מתחייבים. והשבוע דנו המרואיינים כאמור, בשאלה, כיצד פותרים את קונפליקט החרדים המגיעים לגבעת שמואל.

גיא גפן שראיין את המועמדים, מציין כי מערכת אתר אונו ניוז – פנתה לכל המועמדים לבחירות בגבעת שמואל בשאלה זהה, כיצד תתמודדו עם גלי המבקרים מבני ברק לפארקים בעיר?

הנה התשובות אחת לאחת.

נעמי פלדמן: "זה מחדל של שנים שראש העירייה לא היה קשוב לתושבים. חבל שרק לפני בחירות הוא החליט להגיב לתופעה. ראשית, יש לפנות לעיריית בני ברק ולשר הפנים ולדרוש שייבנו פארקים שישרתו את הציבור שם. גם הם זכאים לאזורי בילוי מקומיים.
שנית, ייתכן ויש כאן עילה לעתירה מנהלית כנגד החלטת השר למנוע סגירת הפארקים לתושבי העיר בלבד מאחר ומדובר בניצול משאבים של רשות אחת על-ידי תושבי רשות שכנה. ניתן לשער, כי הגשת עתירה בעניין תסייע אף היא בקידום הפיתרון של בניית פארקים בבני ברק לרווחת תושביהם.

"בנוסף, ועד למציאת פתרון משפטי למאבק, מן הראוי להתקין יישומון פשוט של קריאת ברקוד באמצעותו יוכלו תושבי העיר בלבד להפעיל ו/או להשתמש במתקנים; פיתרון נוסף יכול להיות באמצעות הקצאת "תורים מהירים" לשימוש במתקנים לתושבי העיר; פתרונות אלה אינם מונעים או מגבילים כניסתם של אורחים לפארקים. כך או כך, באמצעות רצון כן למצוא פתרון לסוגיה בשילוב עם יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסא ניתן למצוא פתרונות רבים נוספים".

פלדמן עוד דואגת איכשהו לתושבי בני ברק. לפחות למראית עין. 'ביזנעס' ממשיך בציטוט הדברים הבאים, שהולכים ונעשים יצירתיים ממרואיין למשנהו. וכך הציעה אל"מ (מיל') רונית לב: ליצור "עלות סמלית לתושבי חוץ בכניסה לפארקים. יש לגבש מדיניות מסודרת לגבי שימוש במתקנים העירוניים ועדיפות לתושבי העיר תחילה. 'התושב במרכז' הינה מדיניות על ולכן יש להכניס את השיקולים האלה כבר בתכנון המתקנים ובכל נושא אחר ולא לכבות שריפות בדיעבד.

"לדוגמא: כמו שהחניה לתושבי העיר הינה בחינם ולשאר התושבים הינה בתשלום, ניתן לקבוע כי כניסה למתקנים בשעות מסוימות הינה בעלות סימלית לתושבי חוץ וללא עלות לתושבי גבעת שמואל ומלוויהם או פתרונות נוספים שיביאו לידי ביטוי את העדיפות לתושבי גבעת שמואל ואי פגיעה באיכות חייהם ובשירותים העירונים לתושב. חשיבה מחוץ לקופסא, הידברות, שיתוף, שכל ישר ולב טוב יפתרו כל סוגיה עירונית".

ואילו המועמד יוסי ברודני צוטט: "בגבעת שמואל הוקמו עשרות פארקים וגינות משחקים נהדרים לכל המשפחה, בכל שכונה בעיר שקמה אנחנו דואגים לראות הירוקות ולפארקים חדשים והתושבים נהנים ממתקנים מגוונים ובטיחותיים ברמה הגבוהה ביותר בישראל.

"ההתפתחות האדירה של העיר ומבני הציבור שבה מושכים באופן טבעי גם תושבים מערים אחרות. בכדי להבטיח שירות מלא מיטבי קודם כל לתושבי גבעת שמואל ולארועי התרבות המגוונים בעיר, נקבעו שעות בהם הגנים הפארקים והמתקנים יהיו עבור תושבי העיר. זו מדיניות נכונה שמכילה אורחים בעיר ומעניקה שירות עירוני ברמה הגבוהה ביותר לתושבי גבעת שמואל. בימים אלו נבנים עוד מגרשים, פארקים גינות משחקים. גבעת שמואל תמשיך להוביל גם בתחום זה".

בשלהי הכתבה, מובעת דעתו של גל לנצ'נר: "במצע שלנו יש אמירה מאוד ברורה בנושא – הפתרון הינו הצבת פקחים וגביית תשלום בעת הצורך. ההחלטה של ראש העירייה המכהן לגדר מתקני ילדים הייתה מבישה ולא מכבדת". לנצ'נר, לשבחו ייאמר, לפחות תקף את המדיניות הנוכחית של ראש העיר. מאידך, הצבת פקחים? גביית תשלום?

'ביזנעס' מזכיר, כי לאחר שפארק רעננה גבה דמי כניסה ממי שאינם תושבי העיר, פעל ח"כ גפני בנושא, ולאחר הכרעה בנידון, נאסר על פארקים עירוניים לגבות תשלום ממי שאינם תושבי אותה עיר. גפני, לטיפולך.

תגובה אחת ל: "המועמדים מתחרים: מי יניס את החרדים מהפארקים"

  1. אנחנו יכולים לצעוק אנטישמיות עד מחר
    ואכן חלק מהאנשים שם מדברים ומתייחסים בנימה גזענית!
    אבל!
    יש צדק מסוים אינני רוצה לחשוב עם במרכז חזון איש היה פארק גדול וכל יום היו מגיעים אוטובוסים של בתי ספר
    מחוץ לעיר , כיצד אנחנו היינו מגיבים?
    הפתרון הוא לבנות לאורך הירקון מגהה עד רמת החייל פארק ענד עם אגם וסירות שומרות שבת
    לתושבי בני ברק
    ב. להחזיר לרשות הציבור את כל הפלישות של המוסכים ות"ת רזילי לאורך גהה ולהמשיך את פארק נווה אחיעזר וליצור מסלול הליכה ואופניים משם עד פארק גהה בשכונת אור החיים אפשר לחפור מנהרה קטנה מתחת הכניסה לעיר,
    פשוט ליצור אלטרנטיבות שלא נצטרך לצאת מהעיר !

כתיבת תגובה