טרפת הקניות בנובמבר: כך תדעו לבטל עסקאות אונליין כחוק

לקראת סופו של חודש נובמבר, המאופיין בהעלאת ההילוך של מבצעי הקניות המקוונים זה הזמן לזכור את זכויות הצרכנים בביטול עסקאות | בין היתר, הזכות לבטל עסקה תוך 14 יום, תקרת דמי ביטול של 100 ₪ או 5% מהעסקה, וזכויות מורחבות לאוכלוסיות מיוחדות

קניות אונליין | צילום: יח"צ סיילספורס

חודש נובמבר הפך בשנים האחרונות לחודש הקניות המשמעותי ביותר בשנה, עם מבצעי ענק כמו בלאק פריידיי וסייבר מאנדיי. עכשיו, כשחודש הקניות נובמבר עומד להסתיים, זה הזמן שבו בעלי האתרים מעלים הילוך ומגבירים את הלחץ על הקונים, באמצעות המבצעים החמים באמת, שתמיד נשמרים לסוף.

אך מה קורה כשמתחרטים על רכישה? הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן מבקשת להזכיר לציבור הצרכנים את זכויותיהם בכל הנוגע לביטול עסקאות מקוונות.

על פי חוק הגנת הצרכן, לצרכנים עומדת הזכות לבטל עסקאות שבוצעו באינטרנט או בטלפון בתוך פרק זמן של 14 יום. זכות זו חלה על מגוון רחב של מוצרים ושירותים, כולל מוצרים שכבר נעשה בהם שימוש או חוברו לחשמל.

בתחום השירותים, החוק מבחין בין סוגים שונים: בשירותים מתמשכים כמו מנוי לחדר כושר, ניתן לבטל תוך 14 יום מעשיית העסקה. לגבי שירותי תיירות ובילוי, נדרשת הודעה של שבעה ימים מראש לפני מועד השירות.

חשוב במיוחד לציין כי העוסק רשאי לגבות דמי ביטול מוגבלים של עד 100 ₪ או 5% ממחיר העסקה, לפי הנמוך מביניהם. במקרה של פגם או אי התאמה, העוסק מחויב להחזיר את מלוא הסכום ללא דמי ביטול.

הרשות מדגישה במיוחד את הזכויות המורחבות שניתנות לאוכלוסיות מיוחדות: עולים חדשים, אזרחים ותיקים ואנשים עם מוגבלות זכאים לתקופת ביטול מורחבת של עד 4 חודשים, בתנאי שהעסקה כללה שיחה טלפונית או צ'אט עם העוסק.

כתיבת תגובה