'יינות ביתן' מתקשה בעסקה עם 'ויקטורי'

'רבוע כחול נדל"ן' המשכירה ל'יינות ביתן' את חלק מסניפי 'מגה' שבבעלות נחום ביתן הודיעה, כי לא תקל על העברת הבעלות של עשר החנויות שמבקשת הרשת למכור ככל הנראה ל'ויקטורי'

מוטי בן משה | צילום: יוסי זליגר, פלאש 90

פרק נוסף בבעיות רשת יינות ביתן מתרחש בימים אלה כאשר 'רבוע כחול נדל”ן', שבשליטת מוטי בן משה, המשכירה ל'מגה בעיר' את החנויות, מערימה קשיים בדרך לעסקת עשר החנויות שנחום ביתן, הבעלים של 'יינות ביתן', מעוניין במכירתן. 

במכתב ששלחה עו"ד שרית לויתן, היועצת המשפטית של רבוע כחול נדל"ן, לנחום ביתן ונחשף ב'כלכליסט', הודגש, כי החברה לא תאפשר לגורם כלשהו לקבל חזקה או כל זכות אחרת בנכסים המושכרים על ידה ל'מגה', בלי אישורה בהסכמים מתאימים שיגובשו בכתב. "החברה תבחן כל פנייה, ככל שתגיע אליה, ותחליט אם לקבל או לדחות כזאת, לפי שיקול דעתה הבלעדי". בנוסף, שלחה רבוע כחול נדל”ן מכתב דומה לאייל רביד, מנכ"ל 'ויקטורי' לאחר שהרשת אישרה למשקיעים את קיומו של המשא ומתן עם יינות ביתן.

נחום ביתן שרכש את רשת 'מגה' ו'כמעט חינם' הולך ומסתבך לאחר שרכש בכחצי מיליארד שקלים את רשת 'מגה', וכעת מתקשה בתזרים המזומנים. עתה, הוא מנסה – כך לפי פרסומים שונים – למכור עשרה מסניפי 'מגה בעיר'. בנוסף, הודיעו חברות ביטוח האשראי לספקים על צמצום היקף האשראי שהם מבטחים נגד הסחורה המסופקת לחברה. ניסיונות שעשה במקביל להכנסת משקיע נוסף לא צלחו, לאחר שביתן לא רצתה לוותר על השליטה.

כדי לקבל את הסכמת העובדים למהלך נפגש ביתן עם נציגי העובדים והוא יצא עם הסכם גרוע מבחינתו: מכירת הסניפים תוגבל לעד 10 מיקומים ובנוסף ימשיך ביתן להעסיק את כל העובדים בסניפים אחרים ברשת.

החגים המתקרבים יהיו סימן שאלה גדול לרשת המתקשה לתפקד ואם יחסרו מוצרים על המדפים, הלקוחות ינדדו לחנויות אחרות והבעיה של יינות ביתן רק תעצים ותחריף. גם הנפקת החברה והפיכתה לציבורית יהיה מהלך נכון, אולם מדובר בתהליך שאורך זמן רב ואילו ביתן זקוק לכסף מיידי שאינו בנמצא.

אפשרות נוספת שעומדת בפני ביתן לדברי 'כלכליסט' היא המשך מימוש נכסים שבבעלותו, זאת לאחר שלדבריו הזרים לחברה בשנה החולפת 180 מיליון שקל ממכירת נכסים פרטיים.

 

 

מדובר באפשרות שניתנת למימוש בטווח זמן קצר יחסית, אולם על פי הערכות לא תיתן מענה הן בהיקף הכספי לו נזקק ביתן, והן בטווח הארוך, בשל ההתחייבויות של ביתן מרכישת הרשתות כמעט חינם ומגה בשנים האחרונות בתמורה לכ-1 מיליארד שקל. לטענת ביתן, מרבית הסכום כבר הוחזר.

נזכיר כי נחום ביתן, בעל השליטה ברשת יינות ביתן, שכר את שירותיו של רו"ח יוסי בכר, יו"ר בנק דיסקונט ומנכ"ל האוצר לשעבר, כיועץ מיוחד לרשת. מתברר שכרגע סביבת הניהול וכלי הניהול של יינות ביתן – שהוקמה כעסק משפחתי – כבר אינם מותאמים לגודלה, בהיותה הרשת השניה בגודלה בישראל – ובכר ייעץ לביתן בנושא איכות המבנה התאגידי, שמבטיחה שקיפות, בקרה ואנשי מקצוע בתפקידי מפתח.

תגובה אחת ל: "'יינות ביתן' מתקשה בעסקה עם 'ויקטורי'"

  1. כנראה שיש פער רציני בין להיות יועץ לחברה עסקית (שם באמת צריך לעבוד כי טעויות גורמות לנזקים), ובין להיות מנכל בנק או משרד ממשלתי (שם אפשר להעסיק קוף חירש ולשלם לו מליונים ועדיין הכול עובד כי בעצם אף אחד לא עובד).
    עד מתי יעלוזו "עובדי" ציבור וישמחו פקידי ממשלה?

כתיבת תגובה