מרתון פגישות, שטוב גם לבחירות: שר האוצר כחלון בסדרת פגישות בדאבוס • גוגל, פייפאל, אמזון ניו זילנד שווייץ, וזה לא הכל
יוני קדם 22.01.2019היום (ג) נפתח הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס שבשווייץ, אליו בחרו רוב מנהיגי העולם שלא להגיע, כמו גם של ראש הממשלה נתניהו, כאשר שר האוצר כחלון עומד בראש המשלחת הישראלית הרשמית.
'ביזנעס' מתרחב בניו-מדיה: מהיום, כל העדכונים – גם בוואטסאפ!
הכנס, המתקיים באופן מקרי בתקופת הבחירות, כמו גם היעדרו של רה"מ נתניהו בכנס, משרתות היטב את שר האוצר כחלון שידע למנף את ההזדמנות וקיים שורה של פגישות מקצועיות במהלך היום.
כחלון פתח את היום בפגישה עם המשלחת הניו זילנדית, על מנת לחזק את הקשר הכלכלי ושיתופי הפעולה בין הכלכלות, ולאחר מכן הוא נפגש עם בכירי גוגל ודן עמם בנושאי פעילות החברה בישראל. לפי הודעת משרד האוצר, בכירי גוגל הם שביקשו לפגוש את כחלון.
במהלך הפגישה, הביע כחלון את שביעות רצונו מפעילות החברה בישראל והשקעותיה הנרחבות. גם בכירי גוגל הביעו את שביעות רצונם ממרכזי הפיתוח בישראל והעלו את נושא הכשרת כוח האדם, כמו גם הרחבת מעגל ההייטק הישראלי. במהלך הפגישה דנו המשתתפים גם על המשך שיתוף הפעולה בקידום תעשייה, באמצעות טכנולוגיה וחדשנות מבוססת דאטה כפי שהוצגה לאחרונה במפעלי מזון בארץ.
בהמשך היום נפגש כחלון עם נשיא ומנכ"ל פייפאל, דן שולמן, בנוסף לאנשי צוות בכירים מענקית התשלום המקוונת. הפגישה עצמה עסקה בכניסתה של פייפאל לשוק הפיננסי בישראל כאפשרות תשלום לעסקים קטנים, כפי שקיים כבר בארה"ב וברחבי העולם.
בפייפאל הביעו נכונות להרחיב את פעילות החברה בארץ, על מנת להפוך לשחקן משמעותי בשוק הפיננסי הישראלי. בנוסף לכך, קיבלו נציגי פייפאל סקירה מורחבת על הצעדים לפתיחת שוק הבנקאות בישראל כמו מאגר נתוני אשראי, הפרדת כרטיסי אשראי והשוואת העמלות.
דן שולמן, נשיא פייפאל העולמית, ציין במהלך הפגישה את הפלטפורמות המתקדמות של פייפאל הנותנות מענה ללמעלה מ-21 מיליון עסקים קטנים ברחבי העולם, בעיקר בארה"ב. שולמן ציין שהוא יותר מנרגש ובעל ציפייה גדולה להרחיב את פעילות פייפאל בישראל לטובת עסקים קטנים.
כחלון אמר בפגישה כי הוא רואה חשיבות גדולה בהרחבת פעילותה של פייפאל בישראל ובמתן מענה לשירות הנדרש לעסקים הקטנים. בנוסף, אמר כחלון כי יבחן בחיוב המשך הסרת חסמים משמעותית שתאפשר הרחבת שירותים פיננסיים בינלאומיים באמצעות חברות כמו פייפאל.
לקראת סוף היום נפגש כחלון עם הנשיא ושר האוצר של שווייץ – פגישתם השלישית תוך שנתיים. במהלך הפגישה הם דנו על שיתופי הפעולה בין הכלכלות החזקות. שווייץ, כזכור, דורגה רביעית בדירוג בלומברג היוקרתי, מקום אחד לפני ישראל שדורגה חמישית במדד החדשנות העולמי של בלומברג.
בהמשך נפגשו שר האוצר משה כחלון ומנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד עם בכירי אמזון העולמית ודנו בהכנסת שירותי ענן ודיגיטציה למשרדי הממשלה, לטובת שדרוג השירות לאזרח. בפגישה נכח סגן נשיא מדיניות ציבורית של אמזון ווב סרבסיז מייקל פונקה, וסגנית נשיא מגזר ציבורי בינלאומי תרזה קרלסון.
בפגישה דנו הארבעה בהכנסת שירותי מחשוב מבוסס ענן לשם שיפור ביצועי הממשלה והשירות לאזרח. שר האוצר ציין כי "שירותי המחשוב במשרדי הממשלה בפיגור של עשרים שנה ועל אף שנעשים מאמצים מצד הממשלה, יש להביא את הטכנולוגיות והניסיון מבחוץ".
בנוסף, לאור רפורמת מיסוי קניין רוחני שביצע שר האוצר ב-2016 והתמריצים המשמעותיים הניתנים במסגרת הרפורמה לחברות ענק להעביר את הקניין הרוחני שלהם לישראל, סוכם כי צוות משותף של הממשלה ואמזון יבחן את הגברת הפעילות והבאת קניין רוחני לרישום בישראל.
נושא חשוב נוסף שעלה בפגישה הוא סוגיית הכשרות הייטק לאוכלוסיות מוחלשות, תחום בו לאמזון ניסיון רב ברחבי העולם. שר האוצר הדגיש שנושא זה קרוב ללבו ובעל חשיבות גבוהה. לדבריו, "הכשרה טכנולוגית תצמצם פערים ותכשיר לתעסוקה איכותית שתתרום לפריון במשק. הכשרות איכותיות אלה הפוכות להסללה שנעשתה בעבר בישראל, ומהוות תיקון חברתי צודק", כך כחלון.
צוות משותף של משרד האוצר ואמזון יבחן כיצד ניתן לבצע הכשרות אלו, הנעות בין חצי שנה עד שנה, בשירותי אונליין ובשירותים פרונטליים.
במהלך הבוקר פרסם כחלון סרטון על השתתפותו בדאבוס ועל הכוח הכלכלי העולה של ישראל, אך גולשים רבים זעמו על הלוגו של 'כולנו' ששורבב לסוף הסרטון וטענו כי מדובר בסרטון בחירות לכל דבר, מה גם שההצלחות שכחלון מתאר בסרטון לא באו בעקבות פעילות 'כולנו' וכחלון בממשלה.