נקמתה של גרושה: כך מנעה האם מיליונים מילדיה

חולה סופני ביקש מביהמ"ש הפטר מחובותיו, הגרושה החליטה לנקום, והביעה התנגדות להסדר • כך החליטו המנהל המיוחד וכונס הנכסים הרשמי לסגת באופן מיידי מהסכמתם להסדר הנושים, וביקשו מבית המשפט ארכה על מנת לבדוק את זכויותיו של הגבר מתאונת עבודה שחשפה הגרושה באקט של נקמה • התוצאה: מבלי משים העבירה האם מיליוני שקלים עתידיים מילדיה – לבנקים

ההסדר נדחה, הילדים הפסידו | צילום: shutterstock

ניקיון כפיים ותשלום הוגן לנושים? תמימות ואי ידיעת החוק? או שמא דווקא שנאה עזה ורגש נקמה שלא יודע מנוח? מה הייתה הסיבה שהניעה את הגרושה לרדוף את בעלה לשעבר – עד פי הקבר, ובלי משים לקבור את עתיד ילדיה? על כך אין תשובה לעו"ד צבי וישנגרד, סגן יו"ר הועדה לחדלות פירעון בלשכת עורכי הדין. אך את המחזה המדהים שנגלה לעיניו, רגע לפני שבית המשפט אישר הסדר נדיב למחיקת חובות בסך מיליוני שקלים לטובת מרשו – הוא לא ישכח לעולם.

לדברי עו"ד וישנגרד, מרשו המנוח, אב לארבעה ילדים קטינים שהיה אז כבן 41, הגיע אליו לאחר שהתגלתה אצלו מחלה ריאות סופנית, ומאחר שלא היה מסוגל עוד לשלם את חובותיו, שכללו גם חוב מזונות לא מבוטל.

הוא הוכנס להליך פשיטת רגל ומונה לו כונס נכסים, אך לפני מספר שבועות,  פנה הגבר בבהילות לעו"ד וישנגרד בבקשה לזרז את ההליכים, מפני שרופאיו הודיעו לו כי נותרו לו שבועות ספורים לחיות.

עו"ד וישנגרד פנה לבית המשפט בבקשה לפטור את החייב מחובותיו, ולהשאיר את ילדיו ואת אשתו לשעבר ללא חובות מעיקים עם לכתו. באופן מפתיע, התעקשה הגרושה להופיע לדיון, ואף ביקשה, לקראת סופו, לקבל את רשות הדיבור. השופטת התירה לה לעשות כן, היות והיא אחת מהנושים בתיק.

על פי עדותו של עו"ד וישנגרד ופרוטוקול הדיון, הצהירה הגרושה כי היא איננה מוכנה בשום פנים ואופן להסדר הנושים שהוצע לבית המשפט, מפני שהוא פוגע בה ובעתיד ילדיה – בהיותה אחת מנושיו.

האישה החלה לתאר בפני השופטת עד כמה היה הגרוש גבר נורא בחייו, כיצד הפליא בה את מכותיו, וכיצד התחמק שוב ושוב מתשלום מזונותיה לאורך השנים.

ולבסוף, מבלי משים, גילתה האישה לכלל הנוכחים, כולל לפרקליטו עו"ד וישנגרד, כי בעלה עתיד לזכות במיליוני שקלים פיצויים מהמוסד לביטוח לאומי בשל תאונת עבודה, מאחר שלקה במחלת ריאות ייחודית הנגרמת משאיפת אבק מסרטן במקום עבודתו.

.

עו"ד וישנגרד הצהיר כי אין הוא מייצג את הגבר בתביעתו על תאונת העבודה, ועל כן אין לו מושג האם דבריה של האישה נכונים או לא.

לאחר התגלות דבר הפיצוי המתקרב, החליטו המנהל המיוחד וכונס הנכסים הרשמי לסגת באופן מיידי מהסכמתם להסדר הנושים הנדיב, וביקשו מבית המשפט ארכה על מנת לבדוק את זכויותיו של הגבר מתאונת העבודה

לדבריהם, אם יתגלה כי אכן מגיעים לגבר תגמולים בגין תאונת העבודה – אזי נושיו, קרי הבנקים והאישה הגרושה, זכאים לקבל את רוב החובות שחב להם המנוח, אם לא את כולם.

לדברי עו"ד וישנגרד, פסיקה מעוררת מחלוקת מהשנה האחרונה של בית המשפט העליון קובעת מפורשות כי כל פיצוי על אובדן הכנסה המגיע לחייב, ובכלל זה פיצויים על נכות ואובדן השתכרות מהמוסד לביטוח לאומי, יכללו באופן אוטומטי בהסדר הנושים – ועל כן הפיצוי העתידי של החייב, ע"ס מיליונים לדברי הגרושה, לא יעבור באופן אוטומטי לילדיו עם לכתו, כפי שקובעים חוקי הירושה, אלא אל קופת הכונס – ומשם לנושיו.

לדברי עו"ד וישנגרד, כך למעשה פגעה האישה מבלי משים בעתיד ילדיה, בהעבירה את כספי הפיצויים שוודאי היו מגיעים אליהם בעתיד – לכלל הנושים, וביניהם בנקים וחברות האשראי – שלהם חב הגרוש המנוח סכום גבוה בהרבה מאשר לה.

כתיבת תגובה