50 אלף מכשירים סלולריים נגנבים בישראל מידי שנה

כך נחשף הבוקר בדיון בוועדת הכלכלה שעסק בתיקונים להגברת האכיפה של משרד התקשורת, היו"ר כבל דרש מהמשרד למנוע כל אפשרות שהפרת החוק תשתלם כלכלית לחברות התקשורת

גניבת סלולר shutterstock

ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ איתן כבל, אישרה היום (ד) את צו התקשורת העוסק בתיקונים ושינויים בסמכויות משרד התקשורת לבצע אכיפה נגד חברות התקשורת באמצעות הטלת עיצומים כספיים. כבר בפתח הישיבה דרש היו"ר כבל מנציגי משרד התקשורת למנוע כל אפשרות שהפרות החוק ישתלמו לחברות התקשורת מבחינה כלכלית. "נדרשת טלטלה גדולה מאוד בכל הנוגע למערכת היחסים בין חברות התקשורת לצרכנים", אמר.

סמנכ"ל הפיקוח של המשרד, איתן כסיף, הסביר כי "אחת הבעיות שעלו נגעה לטיפול בטלפונים סלולריים גנובים, כמו במקרה של לקוחה שגנבו לה את המכשיר והתקשרו באמצעותו לאריתריאה, ואי אפשר היה להטיל עיצום כספי על חברת התקשורת שלא חסמה את הקו", אמר. הא הוסיף כי מדי שנה נגנבים בישראל כ-50 אלף מכשירים סלולריים, בחלק מהמקרים גם בהפעלת אלימות.

"כשזה קורה אז מי שנפל קורבן לגניבה נסער ולא חושב שצריך לחסום את הברזל של המכשיר, כדי למנוע שימוש בו. כיום החברות חייבות לחסום את המכשיר, כברירת מחדל, ברגע שהן מקבלות הודעה על גניבה, וכן להודיע ללקוח על אפשרות לחסום את השיחות היוצאות – אולם חברה שלא עושה זאת לא ניתן היה להטיל עליה עיצום עד היום", אמר. הוא הוסיף כי לאחר אישור התיקון ניתן יהיה להטיל במקרה כזה עיצום של עד 11 מיליון שקל.

ח"כ עבד אל חכים חאג' יחיא אמר כי ישנן תופעות נוספות שצריך לטפל בהן, כמו גביית דמי מעבר לחבילה חדשה וגביית סכומים נוספים שלא לצורך. באשר לגניבות המכשירים הציע ח"כ חאג' יחיא לנסות לשתף פעולת עם חברות תקשורת פלסטיניות, על מנת לאתר מכשירים.

כתיבת תגובה